Srilankaanse kokosnootbouillon met kaviaar

Attilus recept

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen.

Raapzaad- of plantaardige olie4 eetlepels
Teentjes knoflook, in plakjes4
Zwarte mosterdzaadjes1 theelepel
Komijnzaad1 theelepel
Fenegriekzaad½ theelepel
Venkelzaad½ theelepel
Klein kaneelstokje1
Gedroogde lange rode pepers2
Handje verse curryblaadjes
Kleine sjalotjes, fijngesneden2
Klein stukje gember, geschild en fijngehakt
Kurkuma2 theelepel
Gemalen koriander2 theelepel
Kokosmelk800 ml
Visbouillon400 ml
Lichte zachte bruine suiker1 eetlepel
Gerookte kabeljauw, in stukjes250 g
Verse kreeftenstaartjes, in plakjes250 g
Van 2 limoenenSap
Klein bosje koriander, fijngehakt
Zout en peper
Kaviaar50g
Kerstomaatjes, grofgehakt8
Knapperige sjalotjes50 g

METHODE

1. Verhit de olie in een middelgrote pan op een matig vuur.

2. Wanneer de olie heet is voeg alle zaadjes, kaneel, knoflook en peper toe tot ze beginnen te ‘springen’. Voeg de curryblaadjes, sjalotjes, gember, kurkuma en koriander toe. Zachtjes een paar minuten bakken en voeg dan de kokosmelk, de visbouillon en suiker toe.

3. Laat 5 minuten sudderen en roer de kabeljauw en kreeft erdoor. Laat 3 tot 4 minuten sudderen tot de kabeljauw en kreeft net gaar zijn.

4. Voeg het citroensap en de koriander toe, en breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de bouillon over 4 verwarmde kommen en serveer gegarneerd met de kaviaar, kerstomaatjes en knapperige sjalotten.

Onze producten