BAGELS MET GEPOCHEERDE EIEREN EN KAVIAAR HOLLANDAISE

Attilus recept

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen.

Lichtgezouten boter200 g
Dooiers van scharreleieren2
Een scheutje water
Scheutje tabasco naar smaak
Zout
Bagels naar keuze2
Scharreleieren4
Gerookte steur200 g
Royal Siberische kaviaar30g
Wat bieslook fijngesneden
Paprika als garnering

METHODE

1. Smelt de boter in een magnetron of in een steelpan op een zacht vuurtje.

2. Wanneer de boter gesmolten is kunt u de vloeistof van de melkachtige vaste deeltjes scheiden door deze in een kom te gieten.

3. Vul een middelgrote pan met water en breng dit aan de kook.

4. Doe de eidooiers in een vuurvaste kom, voeg het water toe en hang de schaal boven het kokende water in de pan. Klop totdat de eidooiers in omvang zijn verdubbeld, maar zorg ervoor dat ze niet gaar worden.

5. Haal de pan van het vuur en giet het water af, leg een theedoek over de pan en plaats de vuurvaste kom erop. De handdoek helpt om de kom stil te houden terwijl u de boter er in mengt.

6. Klop de eierdooiers weer op en voeg langzaam de boter toe om te voorkomen dat het mengsel zich splitst. Als alle boter is toegevoegd, breng het geheel op smaak met een scheutje tabasco en beetje zout.

7. Dek de kom af met folie en laat op een warme plaats staan.

8. Breng een middelgrote pan met gezouten water aan de kook. Breek de eieren in 4 schaaltjes en zet deze één voor één in de pan met water. Zorg ervoor dat het water zachtjes blijft koken zodat de eieren gaar worden. Bepaal zelf de hardheid.

9. Terwijl u wacht tot de eieren gekookt zijn kunt u de bagels roosteren.

10. Voeg de kaviaar toe aan de warme saus. Als de eieren en bagels klaar zijn, legt u de gerookte steur en eieren op de bagels.

Onze producten